Türkiye’de Arapça Kitap yayıncılığı veya dağıtımcılığı alanında faaliyet gösteriyor olmak (yayıncılık sertifikası sahibi olmak veya daha önce ülkesinde Arapça yayınevi olarak kayıtlı yayıncı olmak),
Yabancı üyeler için Türkiye yasalarına uygun olarak oturum sahibi olmak,
Yayınevi bünyesinde Arapça en az iki kitabı yayınlamış olmak,
İki farklı yayıncıdan referans ile başvuru yapmak,
Yukarıdaki şartları taşıyan yayıncılar derneğin web sitesinde yer alan üyelik formunu doldurarak aşağıdaki belgelerle birlikte derneğe başvurur, yönetim kurulu kararı sonrasında üyelik durumu kesinleşir.
Üyelik başvuru formu
Ticaret Odası Sicil Kaydı (Ticaret Odası’na kayıtlı ise)
Vergi Levhası Fotokopisi
Kimlik Belgesi (Yabancı Üyeler İçin Oturum Belgesi)
1 Adet Vesikalık Fotoğraf
Giriş Ödentisi Dekontu
Yıllık Üye Aidatı Ödeme Dekontu
Yayıncılık Faaliyet Belgesi (Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınmış Yayıncılık Sertifika Belgesi veya yabancı yayıncılar için daha önce yayın yapmış olduğu ülkelerdeki Yayıncılık İzin Belgesi)
Başvuru gününe kadar yayınlamış olduğu Arapça Kitap Yayın Listesi
Türkiye’de faaliyet göstermediği halde Arapça kitap yayını ve dağıtımı alanında Türkiye ile yoğun bir iş ilişkisi olan yayıncılar Türkiye’de oturumu olmadığı için derneğe onur üyesi sıfatı ile üye olabilirler. Onur üyeliği yönetim kurulu kararı ile olup, onur üyelerinin genel kurullarda oy kullanma hakkı bulunmamaktadır. Onur üyeliğine başvuracak yayıncı, başvuru için yukarıdaki evraklardan kimlik belgesi yerine pasaport fotokopisini temin etmekle yükümlüdür.
Her üç yılda bir yapılan genel kurulda mesleğe devam etmeyen yayıncıların durumu ele alınarak genel kurulun kararı ile üyelikten düşürülmesi oylamaya sunulur. Yayıncılık ilkelerini çiğneyerek meslek ahlakına uygun çalışmayan üyelerin durumu yönetim kurulunca ele alınır ve üyelik durumları değerlendirilir. Yönetim kurullarının gerekçeli karar ile üyelikten çıkarma yetkisi bulunmaktadır.