Bu yıl “Kitap Bizi Birleştirir” temasıyla yola çıkan, “5. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı” 28 Eylül 2019 Cumartesi günü saat 11,00’da Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kitapseverlere kapılarını açıyor.
Basın Yayın Birliği, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği ve Uluslararası Arapça Kitap Yayıncıları Derneği tarafından düzenlenen 5. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı, İstanbul'un tek Arapça radyosu olan 94.5 Misk FM ve Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortaklığıyla Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nin 5000 m²’lik kapalı alanında dokuz gün boyunca saat 10.00 – 22.00 arası ziyaretçilerine kesintisiz hizmet verecek.
Geçtiğimiz yıl 63.000 kişi tarafından ziyaret edilerek 50.000 ziyaretçi hedefini aşan fuar, 15 ülkeden 200’den fazla yayınevinin katılımıyla Arap ülkeleri dışında düzenlenen en büyük Arapça kitap fuarı olarak bu yıl 100.000 ziyaretçi ağırlamaya hazırlanıyor.
İstanbul’a Arap ülkeleri coğrafyasından turizm amaçlı yoğun bir şekilde gelen kitle ile Türkiye’de sayıları bir milyona yaklaşan Arap topluluğunun ve Arapçaya ilgisi olan tüm kitapseverlerin korsan kitap hariç her türlü Arapça kitaba özgürce ulaşmasını sağlamayı ilke edinen 5. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı, Türkiye’de Arapça kitabın kolay edinilmesi ve Arap kültürünün doğru şekilde tanıtılması adına önemli bir rol üstleniyor.
Türkiye’de gerçekleşen en kapsamlı Arap kültür etkinliği sayılan 5. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı, konferanslar, seminerler, imza günleri, şiir ve müzik dinletileri gibi 100’den fazla kültürel etkinlikle misafirlerini sadece kitapla değil aynı zamanda Arap dünyasının önemli isimleriyle de buluşturuyor.
Türkiye’de Arapça dil eğitimi veren üniversite, dil kursları ve imam hatip okullarının öğretmen ve öğrencilerinin de büyük bir heyecanla beklediği 5. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı, bu kurumlarda Arapça eğitimi alan öğrencileri, anadili Arapça olan öğrencilerle buluşturarak konuşama pratiği yapmalarına olanak sağlayan “Dil Köşesi” ve geçen yıl olduğu gibi öğrencilerin fuara gelen ziyaretçilerle iletişime geçmesini sağlayan “Gönüllü Tercümanlık” projeleri ile Arapça ve Türkçe arasındaki bağların güçlendirilmesinde öncü vazifesi görüyor.
8.05.2020